ВОДА ЗА СИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

ИЗВОР ПИТРАН

Природата на селото Преглово Кичевско му подарила кристално чист извор Питран со минерална вода која има исклучително висок квалитет и ги задоволува сите светски стандарди

ЗДРАВЈЕ ВО ШИШЕ

Пиењето на Акватика благотворно делува на болестите на бубрезите и на уринарниот тракт, го подобрува варењето, се препорачува кај болестите на кожата

НИСКО МИНЕРАЛИЗИРАНА

Акватика е ниско минерализирани, бикарбонатни вода. Ниската минерализација овозможува да може да се пие во големи количества од сите категории на потрошувачи

ЕДЕН ЛИТАР АКВАТИКА СОДРЖИ

КАЛЦИУМ (CA) – 14,40MG/L

МАГНЕЗИУМ (MG) – 2,10MG/L

НАТРИУМ (NA) – 10,20MG/L

КАЛИУМ (K) ≤ 1,00MG/L

ЖЕЛЕЗО (FE) ≤ 0,10MG/L

БИКАРБОНАТИ (HCO3) – 85,40MG/L

СУЛФАТИ (SO4) – 2,60MG/L

ХЛОРИДИ (CI) – 9,60MG/L

НИТРАТИ (NO3) ≤ 1,00MG/L

РН – 7,1

СУВ ОСТАТОК ПРИ ИСПАРУВАЊЕ – 62MG/L

ИЗВОРОТ НА АКВАТИКА “ПИТРАН”

Изворот на Акватика “Питран” се наоѓа под падините на планината Баба Сaч на 600 метри надморска височина со капацитет од 400 литри во секунда. Длабочината на изворот на Акватика изнесува 80 метри. Водата од изворот поминува низ слоеви кои се составени од мермеризирани карпи варовници, со гoлеми кoличини нa чист квaрц, сo тоа што на водата и се дава природна бистрина и свежина. Целата област на планината Баба Сaч сo 1700 метри нaдмoрскa висинa и прoстрaнствo oд 40 км2 претставува своевидна еколошка оаза, затоа што во нејзината околина нема никакви индустриски постројки ниту пак прометни сообраќајници.
Со векови населението на селото уживало во благодетите на овој извор.

Продукти

Aquatika газирана 0,33l

Побарајте понуда

Aquatika 10l - газирана и негазирана

Побарајте понуда

Aquatika 19l - газирана и негазирана

Побарајте понуда

КОНТАКТИРАЈТЕ НЀ

Имате прашања? коментари? идеи?
Контактирајте не користејки ја формата подолу:

Loading
Your message has been sent. Thank you!